2019-07-25 35 浏览
好多时都有个感觉...连锁店嘅拉面舖应该唔会太好食...不过食完呢间拉面店就令我改观,两个人点左个炙烧豚肉海苔味玉拉面, 一个辛辣只烧豚肉味玉拉面...一开始觉得有啲贵,不过上咗枱觉得佢份量颇大,而且好足料,所以都算抵食!我点嘅拉面软硬度适中,拉面质地弹牙,汤底好香浓,夹埋一齐食好好食!佢嘅流心蛋唔知点解有少少花雕酒嘅味道,香得黎带少少甜味,唔会偏咸...流心效果啱啱好!紫菜香脆,不过要快啲食,如果唔系浸住汤就会好快冧晒... 而主角豚肉就真系不得了,首先佢好厚身,而且系五花腩位置,肥肉瘦肉层次分明,肥肉位置非常香口又唔漏,腩肉部分就煮得好淋好香,一啲都唔鞋口,食完真系好满足!

2019-07-21