2023-03-08 352 浏览
嚟到中环觅食,唔知食咩好,见到有一间刀削面都几出名,就想来试试呢一间系位于歌赋街既小店,可能因为要一条长楼梯啦,又过左午餐时间,所以就得返我一枱客啦佢呢度有唔同既𩠌就有唔同价钱,可以拣汤既冷拌热拌,或者唔想食刀削面既可以拣菜饭,拉面米线好难得见到冷拌刀削面就试下,我拣左麻辣拌牛肉丝,佢既麻辣唔系酱系辣椒碎,所以主要味道来源系担担酱,味道唔错,但可能刀削面唔索味,自己拌又唔匀,就会一啖有味一啖无味,刀削面好弹牙,好烟韧,好食。仲配有大量青瓜丝,食落清爽,佢既牛肉丝系牛展,好有牛味好弹牙友人就叫左担担酱拉面,整碗野偏清淡,但汤头几清,加埋都几好食不得不提两碗面份量劲多,女士都应该食唔哂口水鸡同猪颈肉都系推荐既就试下口水鸡唔系好辣好刺激,微辣,鸡好嫩,正猪颈肉热,脆,嫩,份量多可能地方唔就脚,以致唔多人,但黄店小店值得大家支持呀

不得不提两碗面份量劲多,女士都应该食唔哂

口水鸡同猪颈肉都系推荐既就试下

口水鸡唔系好辣好刺激,微辣,鸡好嫩,正

猪颈肉热,脆,嫩,份量多

可能地方唔就脚,以致唔多人,但黄店小店值得大家支持呀
  • 口水鸡