露面手工拌麵料理

Biang Biang Noodles
2023-04-07 362 浏览
本身系冲住食饺子嘅心态揾到依间餐厅,点知发现除左饺子之外佢地嘅面类都好出色嫩鸡白布汤阔面 ($68):真系好少食到咁阔身嘅面,面质几滑同埋食落有少少烟韧,入面亦都有唔少鸡肉同白菜仔做配料至于汤底,佢唔算系好浓厚嘅汤而系偏清甜,有少少似系鸡汤加左豆乳嘅感觉,几好饮而且同阔面好夹油泼辣子鲁肉Biang Biang面 ($58):卤肉饭就食得多,但今次系第一次食鲁肉拌面,有惊喜!最欣赏系佢个面质,以拌面黎讲硬度同韧度都系perfect😌配料方面系鲁肉加冬菇粒,味道甜甜辣辣,捞均食好惹味又够开胃巴蜀口水难 ($58):辣油好正🤤 食到啖啖鸡肉,鸡皮唔会过厚韭菜猪肉水饺 (5粒) ($36):韭菜饺大大粒好足料,韭菜香浓猪肉又多汁,正👍🏻巴蜀粒粒大云吞 (5粒) ($36):如果想食饺+辣嘅话就会满足到
嫩光泽鸡白布汤阔面

油泼辣子鲁肉Biang Biang面

最欣赏系佢个面质,以拌面黎讲硬度同韧度都系perfect😌
配料方面系鲁肉加冬菇粒,味道甜甜辣辣,捞均食好惹味又够开胃

嫩光泽鸡白布汤阔面
油泼辣子鲁肉Biang Biang面