2024-05-25
荃湾御满屋放题自从装修左之后我都好钟意去,环境好新正,坐位舒服,仲有窗口位置可以睇下街景🏙️我同朋友17:30就到左,落单后我就去岀面自助区拎啲前菜同小食,仲有清酒同梅酒,比起其他放题种类较多,有几款唔同嘅海鲜,酱汁都有好多选择,炸物我最喜欢炸鸡柳同炸鸡块-刺身全部都好新鲜👍🏻🦐大赤虾口感软糯虾头嘅膏好甘香三文鱼厚切,好肥美仲有甜虾、带子、剑鱼腩、油甘鱼都好好食😋-御品鲍汁烩花胶炆得好软腍,满满胶质,女士至爱😆-手卷我叫左海胆、吞拿鱼蓉同芝士飞鱼子三款都好足料💯海胆冇怪味仲几鲜甜,好惊喜-蒜蓉烧生蚝蚝肉烧完冇缩水,仲系大大粒蚝肉,加埋蒜蓉酱真系无得弹-瑶柱海皇粥粥底好鲜香,有唔少海鲜,真系有粒粒瑶柱架-芝麻鸡翼,榴连波波放题必叫香脆芝麻鸡翼😋超香口又juicy榴连波波都系我至爱,咬落去爆浆,外皮又脆又烟靭💯自助甜品区有好多自家制甜品😍其中我最喜欢tiramisu同爆cream泡芙而雪糕柜好多款式拣,最吸晴系MOVENPICK®同Häagen-Dazs!!食返两杯都抵返哂😆
-刺身全部都好新鲜👍🏻
🦐大赤虾口感软糯虾头嘅膏好甘香
三文鱼厚切,好肥美
仲有甜虾、带子、剑鱼腩、油甘鱼都好好食😋
-御品鲍汁烩花胶炆得好软腍,满满胶质,女士至爱😆
-手卷我叫左海胆、吞拿鱼蓉同芝士飞鱼子
三款都好足料💯海胆冇怪味仲几鲜甜,好惊喜
-蒜蓉烧生蚝
蚝肉烧完冇缩水,仲系大大粒蚝肉,加埋蒜蓉酱真系无得弹
-瑶柱海皇粥
粥底好鲜香,有唔少海鲜,真系有粒粒瑶柱架
-芝麻鸡翼,榴连波波
放题必叫香脆芝麻鸡翼😋超香口又juicy
榴连波波都系我至爱,咬落去爆浆,外皮又脆又烟靭💯