2020-04-21 413 浏览
呢啲时势除左交收抗疫物资外都唔会出去,今日约左个好朋友交收,平时最爱hightea既我地,因为啲tea多数到蓝🙄同埋啲酒店好多大劣人好高危⋯⋯所以选左间可以坐得舒服啲既黄店呢间bookmark左好耐想同茹素既妈咪黎试但一直无食,今日选左下午茶时间黎叫做无咁多人门面日系简约Menu同我上网睇无乜点改动🤣所以一早谂定食乜,可以走五辛、走蛋奶真好灵活,好适合信佛食全斋茹素既人士mocha同hazelnut latte先黎饮品(跟餐加钱)饮品味道比较淡,可能配合素食口味要清啲~相当欣赏用纸饮管够环保不可能汉堡包配蕃薯条新派素食就有呢度特别,旧新肉真系劲似牛肉,无论质地同味道都似,配埋芝士同酱汁完全系好食唔干又健康,蕃薯条香脆带甜冬荫意大利饭其实想食芫茜饭但无左咁见隔离枱食紧好香就叫一个,食落无真冬荫既酸辣,饭比想像好食同入味,饭粒唔会太软又保持饭粒,其实我唔太喜欢正宗意大利饭粒中间硬痴牙既,呢个完全无呢个问题埋单三百又唔赶人坐得舒服又够安静,黄店都有好食既,睇下识唔识拣既啫

门面日系简约

hazelnut  latte/mocha