2020-12-16
其实我系一个烧鹅爱好者,基本上每日都可以食😂前排屋企附近开左间烧腊店即刻想去试试新野啦☺️尼间除左有一般既烧味之后仲有腊味,岩晒冬天尼个时间食😍食完个胃暖笠笠。今日同屋企人下午黎左食午餐,叫左个烧鹅脾润肠饭,心大心细因为腊肠同润肠都有,不过其实可以再加另外加$10要埋腊肠超级抵食,但惊食吾晒吾想浪费就只叫左润肠。师傅上碟超快,切得仲好靓😏见到个烧鹅脾皮薄有光泽已经流晒口水,皮脂同肉好平均,最紧要系吾系得个样,鹅味都有的,润肠吾算好肥果种,肉质比较坚实,食落健康有咬口。另外叫左碟叉烧烧鹅加$20配埋熏蹄,块块都好大块,最够要爽口,叉烧烧得好靓有小小㶶边,不过我个人钟意肥叉多点,可以同师傅order下次🤓职员好细心咁分开酱料上,酱油自己加吾洗怕太咸,好细心。最后叫左两杯奶茶☕️够晒港式有茶记既水准。除左腊肠仲有腊鸭,下次可以再试下😎
前排屋企附近开左间烧腊店即刻想去试试新野啦☺️
烧鹅脾润肠饭
烧鹅脾润肠饭
烧鹅脾
润肠
熏蹄叉烧烧鹅饭
熏蹄
叉烧
职员好细心咁分开酱料上,酱油自己加吾洗怕太咸,好细心。
最后叫左两杯奶茶☕️够晒港式有茶记既水准。
冬奶茶
除左腊肠仲有腊鸭,下次可以再试下😎