2023-12-28 36 浏览
由细到大都好钟意鸭仔,今晚家姐带咗我去一间好多鸭鸭公仔嘅餐厅。看菜单有很多选项,价格经济又实惠~就会不小心手滑,点了一大桌!65度左右幔煮鸭片饭系必食的! 香Q的米饭,淋上香喷喷的鸭油,上面铺满细碎嫩鸭肉,会越嚼越香~忍不住!每一片鸭肉都均匀淋上卤汁,浓郁的鸭片肉虽说只有薄薄的一片🤗但香浓的鸭肉香搭配鸭油饭,咸香软嫩的口感,直叫人忍不住多扒好几口饭。咁大条炸哈哈虾春卷嘅春卷真系第一次见,已经令人垂涎🤤!首先要赞嘅系,佢哋嘅炸虾春卷真系长度惊人,个个长得可以吓人,唔似平时见到嘅𠮶种短小精悍,呢个春卷足以成为分享嘅中心焦点😲!春卷皮炸得金黄酥脆,每一啖都有层次感嘅口感同音乐家敲鼓嘅节奏感🎶,令人一啖接一啖都停唔到口。一咬落去,虾肉嘅鲜美弹牙立即迎面涌来,炸到外脆内软,配合得天衣无缝。虾的鲜嫩肉质与香草或许微微嘅调味料完美结合,实属上乘享受👍🏼。而且,伴随住啲春卷嘅,通常都会有啲沾酱黎提升味道。无论系甜辣酱,定系芥末酱,都能够加强其风味,令虾春卷嘅味道更加鲜明,口感层次更加丰富😋。总括来讲,呢款超长炸虾春卷系结合视觉同味觉嘅双重享受🌟。无论你系想一个人狂欢,还是同三五知己一齐分享,佢绝对系一
咁大条炸哈哈虾春卷嘅春卷真系第一次见,已经令人垂涎🤤!首先要赞嘅系,佢哋嘅炸虾春卷真系长度惊人,个个长得可以吓人,唔似平时见到嘅𠮶种短小精悍,呢个春卷足以成为分享嘅中心焦点😲!春卷皮炸得金黄酥脆,每一啖都有层次感嘅口感同音乐家敲鼓嘅节奏感🎶,令人一啖接一啖都停唔到口。一咬落去,虾肉嘅鲜美弹牙立即迎面涌来,炸到外脆内软,配合得天衣无缝。虾的鲜嫩肉质与香草或许微微嘅调味料完美结合,实属上乘享受👍🏼。而且,伴随住啲春卷嘅,通常都会有啲沾酱黎提升味道。无论系甜辣酱,定系芥末酱,都能够加强其风味,令虾春卷嘅味道更加鲜明,口感层次更加丰富😋。总括来讲,呢款超长炸虾春卷系结合视觉同味觉嘅双重享受🌟。无论你系想一个人狂欢,还是同三五知己一齐分享,佢绝对系一个非常理想嘅选择。下次去到可以点春卷嘅时候,一定唔好错过呢个超长版,保证会大快朵颐,过一个难忘嘅美食时光盛宴🥳!
听说他们牛三宝捞粗也做得不错,看样子好似好吸引。牛三宝有咬口又不失牛肉浓重的味道,非常不错,的确系物有所值。必定会找个机会再来!