2006-06-08 43 浏览
5月尾系小妹生日周,好唔容易至安排到时间比老板请我食饭(讲笑0者).老板话不如去尖沙咀富豪啰!我梗无say no啦.坐底先叫2位例汤,老板话呢度例汤都好正嫁.试一试...哇!好鲜味,一定系老火靓汤同无味精.好味点心包括虾饺,d虾,笋同肥猪肉比例刚刚好.鱼翅灌汤疱,d鱼翅都几大条,汤底香浓.怀旧马拉糕,系用片糖做,香,软,滑,就好似我细个食0个d噤好味.叉烧酥都好味,个馅肉汁丰富.系几样我最钟意.呀!仲有甜品- 杏汁撞蛋白,好正...唔太甜,杏味香浓,要南北杏比例刚刚好才能有此效果,蛋白又滑,一流美食.不过唔系我埋单,所以唔知几钱!其实去年父母生日时我都过,叫每位$1,488套餐,仲记得个28头禾麻唔错,系糖心,不过都系富临的口感好d同煮得稔d.鲍汁花胶扣鹅掌,花胶好厚肉同好有口感,鹅掌好稔鲍汁味浓.油泡苏眉球,师傅炒得刚刚熟,好味难以形容.单系呢几样都值回票价.重有金勾翅,亚翁炒面,官燕,果盆同怀旧马拉糕做甜品.6位埋单差不多1万蚊,亚爸亚妈猛话好贵好贵,其实久不久一次,食落自己个肚都值得!