2019-03-06
朋友就快生bb所以特登约左食个饭聚下!今次系我第二次黎呢间打边炉!味道依然唔错, 食物质素也保持得好好!我地叫左美人锅x麻辣锅! 美人锅入面好足料,有半只乌鸡,桃胶!而麻辣锅入面有好多鸭血同豆腐!正!鸭血可免费追加一次!我地四个人叫左好多配料,有手切牛肉,羊肉片,桶蚝,手打丸拼盘,蜂巢豆腐,云吞拼水饺,年糕,qq粉,什菌同什菜火锅配料虽然份量唔算多,但全部都好新鲜同干净!我地首先每人饮下个美人锅先,又几鲜甜🤤🤤之后开始打边炉啦!手切牛肉,好软滑,无筋的!羊肉片都唔韧,不过有小小羊膻味,我个人钟意食羊就觉得几好味🤭因为都几有羊肉既鲜味桶蚝一碟有6只,不过都算大只,蚝肉好新鲜食落好鲜甜,生蚝放麻辣锅最正🤗🤗上次食过呢间野既手打丸已经觉得好正, 足料又弹牙! 个人最钟意鹅肝墨🐟丸同黑松露🦐丸!比出面好多火锅店都出色蜂巢豆腐吸晒火锅汤底好正!年糕同qq粉烟烟韧韧打边炉最正!份量都好多什菌同什菜食得出唔无平价菜, 虽然价钱唔平,但什菌好香好新鲜! 粟米都劲清甜!云吞水饺呢道打边炉虽然唔算特别底食,但人多可以share 汤底的话我都宁愿食一碟碟散叫既火锅,因为食物质素真系正好多!!🤤🤤
火锅配料虽然份量唔算多,但全部都好新鲜同干净!
蜂巢豆腐吸晒火锅汤底好正!
年糕同qq粉烟烟韧韧打边炉最正!份量都好多
云吞水饺