2020-06-05
之前试过牛肉面,系时候转下口味食下牛肉河。今次食既系 Brass Spoon 既生牛河。攞米芝莲既,当然系唔同 d。见到 menu,越南野,当然食正路野生牛河就算啦,其他野唔好谂。我食左好多次,都觉得佢 d 牛丸好好食,一定要拣!你见到我碗河粉,就知我重口味。佢地可以拣落几多洋葱、葱、芫茜同牛汤油。听讲牛汤油系由汤底提炼出来既野,总之钟意浓味野既朋友可以拣。我呢碗当然系攞晒,仲要系多既,个人口味而已。听讲老板 d 汤熬足 12 个钟,难怪 d 味道好鲜甜。都系个句,食牛河之前,最好饮啖汤先,食下有几好味。佢地 d 牛肉系靓牛肉,不过只系得几块,九十蚊来讲,就有 d 贵。不过,一日得一餐,人又得一个胃,唔食返 d 好野,点对得住自己?提提你:如果男仔食既话,不妨叫加底,如果唔系会唔够饱。到喉唔到肺就唔好。饮品呢,我觉得麻麻地,同超级 overprice。
饮品呢,我觉得麻麻地,同超级 overprice。