2020-02-24
『私隐度好高,环境一流啱晒拍拖撑台脚』◆Summary◇有几间独立房,每间房两三张台对著海,Chill到爆🥂食物方面有四、五同六道菜选择,价钱由HK$588, HK$738到HK$888。份量唔算好细所以其实四道菜都好够食。前菜同甜品几出色,至于主菜方面就推介 🥢日式香煎吞拿鱼 ————————————————————1️⃣◆Entrata - Scallop ◇带子用超高温将表面快速煎至焦香🔥入面仲保持到半生熟的鲜嫩碟上划上一道粟米蓉同三文鱼籽伴碟一齐食令带子味道冇咁单调2️⃣◆Entrata - Abalone ◇爽口弹牙得来仲有少少溏心效果咁煮得入味口感又好正💕3️⃣◆阿根廷红虾粟米汤◇红虾几爽脆虾味浓🦐不过更加浓嘅系粟米味🌽将碗边嘅胡椒扫落汤入面🌶微微的辣度令到汤更加鲜甜4️⃣◆Main - 日式香煎吞拿鱼 ◇同样系煎香表皮🐟鱼肉仲系全生嘅状态,虽然有少少筋但系鱼味颇浓同日式酱汁配搭起身都几清爽5️⃣◆Main - 冲绳黑毛猪 ◇猪肉味道几香🐽酱汁比吞拿鱼嘅稍微浓dd感觉如果可以煮嘅时间略路缩短⏱猪肉应该会更加juicy6️⃣◆Dessert
『私隐度好高,环境一流啱晒拍拖撑台脚』
◆Summary◇
有几间独立房,每间房两三张台对著海,Chill到爆🥂
————————————————————
5️⃣◆Main - 冲绳黑毛猪 ◇
猪肉味道几香🐽酱汁比吞拿鱼嘅稍微浓dd
感觉如果可以煮嘅时间略路缩短⏱猪肉应该会更加juicy
Oreo Cheesecake
6️⃣◆Dessert - Oreo Cheesecake ◇
呢道甜品有惊喜🙌🏻
芝士好软滑💦有少少似食紧Tiramisu