2022-12-18 457 浏览
圣诞天冻想食热嘢但系又要有圣诞气氛,揾到好几间都系有呢个 「SEAFOOD LOVES SAKE」 活动嘅餐厅, 啱晒钟意食中餐又要有节日气氛嘅我, 其中一间喺南昌v city附近, 地点非常方便南昌站一落两分钟就行到。屋邨商场嘅餐厅, 装修企理, 干净,佢既Seafood Love Sake. 限定套餐包几多野食,1) 海皇羹 老人家一定要饮个汤或者羹暖一暖个胃先,刚刚好 2) 炒龙趸球分量非常之多, 材料丰富, 鱼肉厚实3) 尖椒烧汁牛柳粒牛柳粒牛质嫩滑,唔会咬唔开,尖椒同牛肉 一向都系perfect match4) 龙趸煮时蔬又有鱼,我就最钟意食鱼㗎喇,龙趸煮时菜,加返个菜分量刚刚好最重点推介就系个酒,限定套餐个清酒系筑水17大吟醸大吟酿口感清爽,闻既时候会有淡淡的香气,唔会系好浓嘅酒气 ,衬托返中菜既龙趸,清清既味道,衬托出菜式的精致,睇得出系有设计过嘅菜单,必要一试。

1) 海皇羹
老人家一定要饮个汤或者羹暖一暖个胃先,刚刚好

2) 炒龙趸球
分量非常之多, 材料丰富, 鱼肉厚实

3) 尖椒烧汁牛柳粒

4) 龙趸煮时蔬
又有鱼,我就最钟意食鱼㗎喇,龙趸煮时菜,加返个菜分量刚刚好

最重点推介就系个酒,限定套餐个清酒系筑水17大吟醸