2022-05-18 104 浏览
平时想食越南嘢会去沙田越北,但总系觉得太远⋯咁啱寻日去元朗买嘢,印象中附近有间越北分店就去揾食喇入到店内已14:33,啱啱走一轮客人,职员忙于执枱,但唔会因为忙而黑面或者无视我嘅存在,仲好勤快帮我执枱、落单、甚至细心到问我要唔要碗仔喂小女用餐,咁忙都咁细心、又好态度、笑容,真系好难得⋯先到嘅系酸辣无骨凤爪同埋椰汁冰,凤爪同埋配菜好入味,温度系冷盘嘅温度,唔会因为存放喺雪柜而冻冰冰,椰汁冰亦无化水再到嘅系香茅猪扒汤檬,出晒烟、滚烫嘅汤底啱晒我,食汤粉面汤底唔够热系好扣分,尤其我要一边喂小女食,好多时到我自己食,汤粉已经冻晒,但我食到最后,汤底都仲可以keep到暖,实在难得喺沙田越北食香茅猪扒次次都系又薄又干争争,今次我终于发现原来越北嘅香茅猪扒唔系真系咁差,因为我终于发现厚切,啖啖肉嘅感觉真系好好用餐期间,职员都好亲切,间中有撩吓小女,大家倾吓计,好有家庭餐厅嘅感觉,食物温度好好,该热嘅热、该冻嘅冻,连职员都有令人暖心、窝心嘅感受,我相信依间越北会系我去多啲元朗嘅一个籍口

酸辣无骨凤爪、椰汁冰
酸辣无骨凤爪