2014-06-15
今日成班人走左入黎长洲玩,当然要食下依到既野食,佢地去买野,我地就偷懒去食甜品,依个真出名既名作,每食一啖,火焰雪山都有冰同火既感觉,首先有火既热,暖暖地几得意,另外就仲雪榚既个种冻,真系一个岶享受,食落有少少酒精味,不过唔会太浓既,几正,香香地既酒,仲有个蛋白真系好抵赞,做得好好,唔会好似一层气咁,一野就无左,食落好饱满,而个底就系一个朱古力雪榚,雪榚几好味,好浓既朱古力味,淡淡地再浓浓地,一绝。之后仲有多个心太软,卖相已经杀死人,见个顶已经知一定有流心,因为唔系硬硬地,有D者布甸既面咁,一笃落去就已经有流心既朱古力,果然系心太软,份量唔算太多,几岩饭后食,本身心太软会好甜,不过依到好似做法有D特别,会有有咸味,令佢唔会太腻,朱古力浆反而就做得香,甜味岩岩好
依个真出名既名作,