2016-11-13
一年前听同事话呢度个 lunch buffet 正, 终于的起心肝约埋10个同事请佢地去试.12:30 准时到, 个场环境唔错.鱼生有三文, 䲞, 希灵三种. 全部入口都有点腥味. 䲞鱼肉硬同偏干, 三文鱼同希灵都普通味道, 一碟够晒. 寿司的水准也很平庸, 无冲动想食多几件. 鱼生豉油超咸, 系超咸, 似用错豉油, 唔知搞边科. 觉得整个鱼生档要换 supplier.义烧是全瘦, 一点肥也没有, 好瘦同好硬, 食在一旧就放弃, 又系唔掂. 我自己整好过佢.连壳生蚝出左两次, 第一次同事话唔错, 我拿了两只, 但都系顶唔顺D蚝腥味, 食左一只就俾埋同事吃. 第二次佢地话D质素冇第一次咁好, 冇听详情.其它热盘, 烧羊膝, 甜品都不过不失, 没惊喜或惊吓, 入得口. 中式汤很行货, 半碗已够.总括同事评价, 个个都话个buffet 唔系好掂, 未必会再帮趁. 但我话以前听人讲过话唔错, 可能呢排差左. 凡事都要俾多次机会人地, 再唔掂先放弃, 过几个月再来试试吧!仲有一样, 坐到近2点, 只剩几枱客, 人唔多, 但仍然感觉周围都很嘈吵, 同事讲嘢好多时都听唔清楚, 不知是否楼底比较矮的原
12:30 准时到, 个场环境唔错.
仲有一样, 坐到近2点, 只剩几枱客, 人唔多, 但仍然感觉周围都很嘈吵, 同事讲嘢好多时都听唔清楚, 不知是否楼底比较矮的原因还是我的听觉开始有问题.
用𣾀丰, 恒生, compass card 有九折.