2019-05-05 794 浏览
今日系朋友嘅生日,想拣一啲特别啲嘅餐厅同佢庆祝一下,首先讲下环境先,呢度嘅环境装修得好靓,真系好似去咗日本咁,木嘅颜色好柔和令人坐得几舒服。坐嘅位置可以望到师傅点样制作一个饭,好似食紧Omskase咁。第一次食呢一种牛肉饭,叫咗一个中价嘅牛重都要二百几蚊。见到师傅好俾心机一层一层咁样加汁加紫菜去整一个饭,令人好期待呀!牛肉切到好薄好薄真系好考刀功啊,整体来讲我觉得牛味系几重,食落嘅感觉唔油腻,不过酱汁好似有啲多,令到饭有啲咸,而且饭嘅份量唔算多,细食嘅女仔应该会啱啱好,但系男仔来讲呢应该就未必够食啦。整体来讲味道其实系几好,但系价钱真系有啲贵呀,而且食物嘅种类比较少,所以性价比一般啦。