2022-08-17
鲗鱼涌海光街新开咗一间burger外卖小店,我平时买burger就钟意帮衬小店多过连锁店,小店质素通常都足料啲同有诚意💓呢间burger选择有4款,有双层牛肉汉堡、特选美国牛肉汉堡、西柠鸡堡同手打虾饼汉堡🍔 最平$68就可以买到个burger,仲可以+$20转套餐,跟波浪薯条同饮品👀 +$40就可以转啤酒套餐🍻❤️ 双层牛肉汉堡 $118 (+$20转套餐)汉堡即叫即制👍🏻 分量十足,用上超过9oz自家混合嘅美国牛肉肉饼,由牛肩肉及牛腩混合制成,肉味够浓,煎到少少脆边好香口,肉汁多到流出嚟😙 配上焦糖洋葱同半融车打芝士好邪恶😝 加埋牛油生菜同蕃茄,层次分明又解腻👌🏻 我特别钟意佢个牛油甜包,既软熟又有少少甜味!跟餐波浪薯条炸到脆口,而且分量真系好多,成个餐对男士嚟讲真系相当够饱🤣❤️ 手打虾饼汉堡 $78 (+$20转套餐)唔食牛嘅可以拣西柠鸡堡或者呢款虾堡🍤 呢度嘅汉堡都有一定厚度,就算系虾堡都无缩水🤫 手打虾饼好大块肉质弹牙,啖啖肉搭配泰式海鲜汁同甜辣酱,微微辣之余鲜甜滋味😏 比双层牛肉汉堡食落无咁腻,感觉清新!❤️ 蒜香炸鸡翼 4pcs $35身为鸡翼控,当然要叫返份炸鸡翼啦🤭 有4只
❤️ 手打虾饼汉堡 $78 (+$20转套餐) 唔食牛嘅可以拣西柠鸡堡或者呢款虾堡🍤 呢度嘅汉堡都有一定厚度,就算系虾堡都无缩水🤫 手打虾饼好大块肉质弹牙,啖啖肉搭配泰式海鲜汁同甜辣酱,微微辣之余鲜甜滋味😏 比双层牛肉汉堡食落无咁腻,感觉清新!
❤️ 蒜香炸鸡翼 4pcs $35 身为鸡翼控,当然要叫返份 炸鸡翼啦🤭 有4只同6只拣,外皮酥脆唔会过厚,保持到肉质嫩同juicy,最紧要系蒜味够重🧄 香浓蒜味充斥住喺口腔,钟意食蒜味嘅你,就更加唔可以错过啦~
❤️ 炸番薯条 $40 番薯条由台湾入口,每条都切到好粗身,更容易食到番薯嘅甜味🍠 唔洗蘸酱都好够味~
餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
小店周不时会喺FB & IG询问意见去改进,可见相当用心同愿意聆听食客嘅feedback呢👍🏻