2023-05-07
又想食得健康又好味?主打又有营养又健康既美式鱼生盖饭Pickabowl一定啱哂你地!D2 Place分店装修光猛,坐得舒服,餐牌选择真系好多,谂食咩都谂左好耐! 如果有选择困难症既话,就可以拣餐厅预设好既配搭,亦都可以DIY自选𩠌砌一个饭出黎,而且个饭底仲可以拣黄姜椰菜花、糙米饭、纯沙律或者沾乌冬,自由度好高。经典双拼 $88有齐三文鱼和吞拿鱼鱼生粒,另外有和风配菜好丰富,有烤南瓜、玉子烧、炸豆腐、蕃茄、青瓜、四季豆、毛豆和自家制酱油等等。最特别系可以选择唔同底,我就拣左黄姜椰菜花,五颜六色,真系又靓又够晒健康!加配套餐 +$25包括有鲣鱼昆布汤,温泉蛋和甜品。鲣鱼昆布汤几鲜味,入面仲有豆腐粒粒同昆布。温泉蛋方系半生熟,无论系捞饭定就咁食都一流!甜品系黑糖布甸,味道唔会太甜。D.I.Y.自选 (包三文鱼汤 $115)朋友个碗就试下D.I.Y.自选,可以拣两款自已喜爱的蛋白食物,分别系烟熏油辣味吞拿鱼和西班牙蒜油热虾。吞拿鱼肥美,辣辣地好正,蒜油热虾油香惹味!之后拣左山药配菜,有山药,毛豆和秋葵配芥未酱。最后拣埋饭底要左黄姜椰菜花。我仲加$12要左个牛油果,超级丰富又健康! 三文鱼山药汤
经典双拼 $88
加配套餐 +$25
D.I.Y.自选 (包三文鱼汤 $115)
三文鱼山药汤
宜家有个套餐,一个D.I.Y.配一个三文鱼汤,鱼汤好浓郁鲜甜,仲有粒粒山药真材实料!