2021-01-19
上次就同大家介绍左西贡嘅名物「菠萝油」,其实西贡仲有好多小店值得大家去扫街,今次就介绍一间热狗专门店。比坊间嘅热狗店,呢度嘅款式同埋配搭都系比较新颖。软壳蟹热狗🌭选用左缅甸嘅软壳蟹,比起坊间嘅软壳蟹🦀大只同埋有肉汁😋!喺上面洒上香料同埋辣椒粉🌶,食落香辣惹味,而热狗🌭就采用左自家制嘅酸瓜同蛋黄酱,味道酸酸甜甜,有助去除肥腻嘅感觉!面包软熟,而中间嘅法兰克福肠非常脆口,每一啖都非常满足。优惠期间,软壳蟹更买一送一😍,想试嘅朋友不容错过!而同行朋友试左「日式照烧鸡热狗」,入边用咗照烧鸡肉同洋葱🧅,以及一大堆既木鱼花🥰。意外地,照烧鸡肉🐔同热狗味道都几夹,真够哂创新👍🏻!虽然软壳蟹热狗🌭卖$138,但面包软熟,又足料,软壳蟹大只好味😋又买一送一,所以我自己都算系价廉物美!有兴趣嘅朋友就记得去试啦!