2011-03-05 105 浏览
上网看过资料,原来这间是陈年老店,店员全部都系印度人,食嘅是正宗印度菜.店内环境尚算坐得舒服,值得一赞系洗手间几干净,唔会湿淋淋.食品款式算多,价钱实惠,食佢哋嘅SET LUNCH,抵过去大家乐同大快活.讲回味道方面,详细介绍如下:胡椒脆饼够哂香脆,食出粒粒胡椒香.配埋佢嘅三种香料酱,酸酸甜甜,又有少少辣几特别,但系好唔好味就见仁见智,本人唔系太接受,感觉嘛嘛!!餐汤加咗杂豆,味道一般,冇乜特别,唔饮都冇所谓.咖哩角皮厚但炸得香脆几干身,唔会食到成口油.馅料系咖哩杂菜薯仔蓉,好重香料,唔太接受,味道一般.午餐加五元嘅印度奶茶,质感唔够香滑,饮得出加咗豆蔻同茴香等香料,味道怪怪,本人难以接受.午餐可拣饭或薄饼,我拣咗薄饼,口感烟烟韧韧,冇乜味,配咖哩一流.咖哩嘅汁底味道差唔多,配料叫咗羊肉,鱼柳同杂菜,印度咖哩以为好重香料味,又唔系㖞,可以接受,味道OK.羊肉质感够腍,羊膻味偏淡,怕食羊嘅都可以接受.鱼肉冇雪味,肉质唔算滑但有鱼鲜味,OK.杂菜质感煮得过腍,一般.冻柠茶少甜,茶香味唔够浓,味道一般.总括来讲,可能味道太正宗,唔系太多香港人可接受,好食与否,见仁见智,有机会大家亲身试吓啦!
店内环境尚算坐得舒服,值得一赞系洗手间几干净,唔会湿淋淋.
讲回味道方面,详细介绍如下:
餐汤加咗杂豆,味道一般,冇乜特别,唔饮都冇所谓.
冻柠茶少甜,茶香味唔够浓,味道一般.
总括来讲,可能味道太正宗,唔系太多香港人可接受,好食与否,见仁见智,有机会大家亲身试吓啦!!
2011-03-05