2013-03-10 6 浏览
本人极度喜欢抹茶,不论野饮野食都爱!之前经过荷里活见呢度开左间叫"抹茶馆"既餐厅,睇睇MENU好多抹茶野㖞!不过上次食饱左先发现呢间餐厅,所以今次特登同男朋友去试下呢间抹茶馆!地方都几宽敞,个waitress带我地埋位时明明有张空既卡位枱,但唔知点解佢叫我地坐另外一张枱,奇怪..MENU第一版全部都系野饮,有选择困难症既我已经想死!!XD嗌野食!!我要左个卡邦尼温泉蛋乌冬,好香!好浓既芝士味!啲芝士味入晒落啲乌冬度!捞埋只蛋仲香!但我食左一阵已经觉得好腻,不过都证明佢好足料!男朋友要左个拉面,呢碗拉面有两个份量俾你拣,佢要左个"正常"份量$59,成碗面得一块叉烧,加上越食越咸..同埋啲拉面都未煮开晒..我男朋友望住个"抽"面好无奈..点整都整唔开,最后要成旧面食XD两杯牛奶抹茶..<唔记得左EXACTLY个名>一杯系红豆白玉,一杯系乳酸乜乜乜XD啲白玉好大粒,我觉得太软,硬番少少会好啲!乳酸个杯就唔错!好浓既抹茶!本来谂住食甜品,不过个乌冬真系太腻,无胃口&无肚食Luu
本人极度喜欢抹茶,不论野饮野食都爱!
嗌野食!!
我要左个卡邦尼温泉蛋乌冬,
好香!好浓既芝士味!啲芝士味入晒落啲乌冬度!捞埋只蛋仲香!
但我食左一阵已经觉得好腻,不过都证明佢好足料!
成碗面得一块叉烧,加上越食越咸..同埋啲拉面都未煮开晒..
两杯牛奶抹茶..<唔记得左EXACTLY个名
一杯系红豆白玉,一杯系乳酸乜乜乜XD
本来谂住食甜品,不过个乌冬真系太腻,无胃口&无肚食Luu

题外话/补充资料: 还可以既一餐,可能会再去试其他野饮! 稍为可以改善既系员工既服务态度,同埋可以friendly啲既我觉得...
  • 牛奶抹茶
  • 卡邦尼温泉蛋乌冬