RUE DU LIBAN

2023-12-19 58 浏览
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯最近同朋友去咗一间尖沙咀新开嘅黎巴嫩菜,除咗环境打卡有特色之余,食物方面都新奇有趣,一去到见到菜单都眼花撩乱,最后叫店员帮我哋选择推荐左几道菜首先上菜的是茄子蓉,亦都系黎巴嫩菜特色彩色之一,配搭面包和脆片,通常啲人佢都会叫鹰嘴豆,但见到茄子蓉又的确几特别,佢哋选用烟熏茄子配搭芝麻酱同埋橄榄油,口感软熟味道都几特别我几钟意❤️炸鹰嘴豆饼呢个一定要趁热食,食落好香脆可口入边有好多唔同嘅香料配搭好滋味呀香炸薯粒薯仔外脆内嫩,原来系有少少辣辣地🙈当中最值得推荐同埋有惊喜嘅就系羊肉秋葵炖汤,蕃茄味浓郁,配搭秋葵其实又几特别嘅,羊肉口感都几好,配搭睇嚟冇乜羊膻味佢哋啲红酒都唔错嘅同朋友一齐喺度饮番杯,好有异国风情⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯RUE DU LIBAN (尖沙咀)尖沙咀山林道22-26号地下A号舖 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

炸鹰嘴豆饼
呢个一定要趁热食,食落好香脆可口
入边有好多唔同嘅香料配搭
好滋味呀

香炸薯粒
薯仔外脆内嫩,原来系有少少辣辣地🙈

佢哋啲红酒都唔错嘅同朋友一齐喺度饮番杯,好有异国风情

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

RUE DU LIBAN (尖沙咀)
尖沙咀山林道22-26号地下A号舖