2017-08-15 1624 浏览
公立医院臭串感觉,有生之年最古怪的咖啡店上星期日友人带我来西贡顺路喝了一杯咖啡,觉得一定要同OpenRice读者分享一下感受!首先,讲装修觉得不伦不类,视觉都是简陋同埋不能善用空间,枱只有几张已感觉很不舒服,但其实地方很大。求其贴张日本地图日本海报就当是日本铺头实在太好笑了。仲有咖啡店播日本能剧音乐其实店主系想表达什么呢。其实一入到去就冇人同你打招呼㖞,自己走埋去吧枱度,有生之年最古怪的咖啡店,要我地同佢主动打声招呼呀,你话好唔好笑呀,客人主动打招呼,其实日本人待客之道系非常之好全世界第一,但系呢间铺就完全拿捏不到日本人待客真诚有礼的精髓。仲话去东洋求学根本就得不到人家的精髓只系突显香港人嘅臭串。奇怪一样就是个厕所,厕所非常之简陋完全没有日本人的干净细致,仲要大字标题话不外借比其他人,根本上日本人做得好好呢个唔会唔借厕所比其他人,呢个系解决人哋所急嘅问题,何必要做到小家小气呢!完全感受到香港人小家小气嘅特征就系呢间西贡横街窄巷,你系会揾唔到嘅铺头,完全感受到香港人开餐厅嘅小家小气品格。枱面有一份煞有介事嘅文章,只有中文欠缺英文及日文,这个可能是店家文化水准有关!应该与种族歧视无关吧!餐
公立医院臭串感觉,有生之年最古怪的咖啡店
求其贴张日本地图日本海报就当是日本铺头实在太好笑了。
仲有咖啡店播日本能剧音乐其实店主系想表达什么呢。

餐牌又写得不伦不类!你系提倡文化应该系咪更加详尽,如果你系想啲资深咖啡人入嚟,咁你系咪应该更加要写清楚啲,但系我只系觉得佢求其是但,完全感受唔到你铺有什么事想传达比市民。
点餐嘅时候我就感觉要睇医生咁样,你就感受到公立医院𠮶啲医生方法啦,我就完全感觉到啦,同店主讲一句说话佢居然可以喺呢个说话里面呢,咬文嚼字去串返你嚟转头呢,呢个沟通系咩方法呢,全系不尊重人觉得自己好巴闭?我真系要来饮你个杯烂鬼咖啡咩!!😡😡😡😡😡😡
如果唔系俾面个朋友我和我另一个朋友话佢都觉得要拂袖而去!
最终我哋叫了三杯咖啡,仲得几囗,小得可怜,埋单差不多成三百多蚊
我们只逗留了15分钟饮完直走了,相也不会影,卡也不会打,咁你觉得会唔会介绍呢间铺呢?

仲有佢呢间铺头系提倡宁静,但系佢居然有熟客朋友,你可以喺度高谈阔论呢,由呢张枱去另一张枱倾计都可以中间系极之骚扰!
究竟呢啲系乜嘢准则呢,其实讲到尾,就系中国香港人𠮶种陋习啰,有口话人冇口话自己!扮咩日本舖啊!

2017-08-13