餐厅: Le Paradis Cafe & Restaurant
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2025-02-15 0 浏览
大开眼界。本来成个情人节好开心,有花收有惊喜有礼物。点知就系呢一年冇book到食自助餐,谂住因为年年食自助餐好闷,所以老公就帮我book咗呢一间餐厅谂住庆祝情人节。点知成个情人节就咁俾呢间餐厅搞到所有气氛同心情都冇晒。我哋约咗夜晚8:45入座,去到餐厅门口已经有一对情侣喺度等紧,我哋入去同侍应讲我哋约咗8:45 ,侍应叫我哋喺出面等一等,谂住应该好快可以入,点知等到九点,都完全未有可以入去嘅感觉,出面等位嘅地方好细,有啲局促,因为仲带住小朋友,所以老公在入去问多次几时可以入座,强调我哋系约咗8:45 ,侍应叫我哋再等一等,好快就可以入座。我哋再等多15分钟,终于可以入座,但最精彩嘅而家先上演。入到去之后,侍应就同我哋讲话枱面有两支水,如果开嘅话就要加$38一支,我老公问佢可唔可以俾两杯暖水,女侍应同我哋讲,我哋冇水提供,如果要嘅话就要开水,要加钱,跟住佢就话:「我免费开俾你哋啦,唔好意思要你哋等咁耐,不过你哋唔好嘈,唔好咁大声。」我哋一头雾水,不过谂住算啦都见到佢哋有诚意,但是大时大节应该都系比较忙,应该安排上有少小失误啫,谂住都开开心心食埋餐饭就算。我哋9:15入座,等咗15分钟,都
大开眼界。

本来成个情人节好开心,有花收有惊喜有礼物。

点知成个情人节就咁俾呢间餐厅搞到所有气氛同心情都冇晒。

我哋9:15入座,等咗15分钟,都未见有任何嘅食物上枱,因为小朋友都已经有啲攰同肚饿,所以我哋就再次催促一下几时可以有食物上枱,侍应都系一贯地叫我哋等一等,话好快好快,喺中途我哋都听到隔篱枱有一家四口话已经等咗半个钟头但系都仲系未有嘢食,我哋已经心知不妙,最后9:45先上第一个头盘(总共有四个),因为头盘都系比较简单嘅沙律菜,我哋其实几啖就食完,跟住就等第二个头盘,中途我哋都有要求侍应不如上咗个汤先,可以俾小朋友饮住等,侍应话冇问题,但系都系冇咗件事,最后佢𠮶四个头盘,每一道头盘与头盘之间都系相隔最少15至20分钟先有下一道菜上枱,所以净系食晒四个头盘已经10:45 。

因为小朋友已经好攰,又肚饿,再加埋我本身自己个胃都已经唔系好舒服,于是同老公讲不如离开,我哋已经冇办法再等咁耐,不如真系出去食个麦当劳就算数,听日再补庆祝。与此同时个汤终于上咗,我就同小朋友饮埋个汤,其实当时已经夜晚11点。

老实讲我真系冇谂过食一餐饭可以11点都未食到主菜,我同老公讲咗一句话我去埋洗手间我哋就离开啦,我真系冇办法再等落去,点知去完洗手间之后,其中一个主菜就上咗嚟,咁都冇办法啦唯有食埋先,下一个主菜就11:10左右上埋,老公就话食埋2个主菜我哋就离开,唔再等佢个甜品同饮餐茶,𠮶阵我哋已经系饿到有小小狼吞虎咽,但系最后食唔晒因为个三文鱼系咸到入唔到口。

最后我哋食完主菜之后甜品都已经冇晒心情再食就已经埋单离开咗,盛惠$1745。
我哋走嘅时候大概系11:15分,如果真系等埋甜品同餐茶,可能真系要食到12点。

今次真系一个极之极之极之差嘅体验,我完全唔明白点解一间餐厅可以做到咁差,明知厨房细,完全冇办法handle到咁多客人,就唔好接咁多客。我哋完全系食到发晒脾气,而餐厅完全冇谂过可以点样安抚客人,冇谂过情人节会搞到心情咁差完全都系因为呢间嘢,食完之后已经系又攰又劳气,小朋友系扭晒计。
总括而言,呢间嘢喺人生中不会再去,冇可能有下次,垃圾之中嘅垃圾。
2025-02-14
庆祝纪念