2018-01-28
初入嚟第一眼嘅印象其实唔错:文青格局;专业、有要求嘅架生放晒喺 bench top 到;仲有叫人感动嘅 roaster 房,里面储存唔同嘅 green beans, 当然仲有异形咁壮观嘅 roaster setup;落 order 时仲问埋我 coffee 同唔同食物一齐上。可惜…话咗食物同 coffee 一齐上后,食物竟然马上先上;到返热嘅 muffin 开始唔热时,两杯 Blue Mountain 嘅第一杯先到。至于第二杯(我𠮶杯)就喺再 10 分钟后先出现,𠮶阵个 muffin 已经要再返叮,老婆已经饮完第一杯噜。点样食物咖啡一齐呀?呢度好 mean, 连所谓免费 wifi 都要交出 FB 打卡先有,仲喺只得一粒钟,咁算喇我唔会同你乞个 wifi 嘅。Blueberry muffin, blueberry cheese cake, apricot tart 水平一般 OK. Blue Mountain 冇乜惊喜,𠮶个 double wall flask 其实扮嘢多过保到温(因为个口太大了)。啲老细好似 involved 喺好多比赛呀可?咁你继续玩硬件吧。冇 heart 嘅 ca
可惜…
啲老细好似 involved 喺好多比赛呀可?咁你继续玩硬件吧。冇 heart 嘅 café, 只有今次,冇下次。