2022-09-21
今年嘅中秋节🌕long weekend虽然去唔到旅行✈️ 但系留喺香港一家人食饭、赏月🎑、慢游河畔🏮慢活一下都好开心🫶✨ 我哋去咗沙田丽豪酒店濠餐厅食自助餐🍴远离繁忙嘅市区,对住泳池同城门河畔食饭真系好relax🥰 一坐低就每人都有一盅好足料嘅佛跳墙,够哂滋补💕 加上9月限定东南亚海鲜烧烤自助晚餐主题 嘅一系列新加坡、马来西亚及泰国地道特色佳肴🍡🍢🥢🍹 令我哋好似✈️飞咗转东西亚渡咗个假咁🥳 食物方面款色应有嘅都有~冷盘有波士顿龙虾🦞、松叶蟹脚🦀🦐🐚、多款清新开胃泰式沙律🥗~ 熟食嘅有池畔烧烤美食,包括烧蚝、烧猪颈肉、烧大虾、串烧🍢🍡、烧西冷牛肉、香辣惹味泰式咖哩、泰式鱼饼、新加坡叻沙🥢、泰式船面等等✨ 除此之外甜品都好好味😋有充满香港特色嘅葡挞、鸡蛋仔、豆腐花,仲有惊喜🥳 #火焰雪山🏔️🔥 突然之间关咗吊灯原来系火焰雪山出场🤩 每个人都出去睇真系好开心😃 有美食、美景仲有亲切嘅服务🫶 我哋都过咗超满足嘅一晚💖下次会再来😊