2021-11-21
今日放工早收咗,那那林约我男朋友去尖沙咀dinner加shopping✌🏻我search左几间餐厅,最后都拣咗好评爆灯嘅chef stage de Eddie Chu,起初都担心book唔到位,后来餐厅回覆已留位给我们,我劲期待同开心👏🏻👏🏻一打开个Menu吓死我,点解里面嘅食物大部份我都钟意食,食完之后真系不得不推介呢两个餐,我哋两个大食积叫咗两个五道菜套餐。首先上咗个三文鱼蟹肉沙律,三文鱼里面包住咗满鲜味蟹肉,咬落去满口juicy既蟹肉,令人回味无穷。再上就系椰菜花忌廉虾汤,汤内仲有鲜虾肉系到添呀,另外黑松露蘑菇汤,黑松露味非常之突出,两个汤味道浓郁到爆👍🏻再嚟就系蟹肉冬阴功日本年糕,辣辣地嘅泰国风味mix日本风味真系几夹呀👍🏻轮到我哋两个嘅主菜嚟喇,首先系鱼柳黑毛猪肉骨茶,睇相都知份量非常爆满,肉骨茶入的材料十分丰富,充满了鱼块及黑毛猪,味道非常浓烈!跟住就系大虾煎牛脷,牛脷十分足料,而牛脷我同我男朋友都好喜欢的,食落口觉得佢爽脆,快熟得黎又软又多汁,呢餐真系令人回味无穷!