2023-04-22 387 浏览
尋日晩上嚟買外賣,發現鋪頭竟然有人包場,有十個八個人企係入面飲酒同食嘢,枱面也放了食物。由於我都係嚟買外賣,所以入去ordered左之後就行返出舖頭外面等。但是我發覺收銀個職員服務態度比平時好左好多,往時你落完order佢係無乜反應,唔多理你。但尋日態度好而且好attentive。返到屋企,打開盒梅頭叉燒,我呆左一呆,發覺唔單止質量比平時好,而且份量也比平時多一點,顏色及賣相都好吸引。唔係話佢地平時啲嘢食差,只係質量有時唔係太穩定,有幾次買翻屋企嘅叉燒又燶又硬,話唒係買梅頭,照計無理由會硬嘅啫!其實寫呢篇review只係想同有關人等反映下,包括呢間舖頭嘅老細同伙記。班伙記其實有心做係可以做得好,唔好因為有老细係度先至有質素有服務。至於做老细亦應該要做好佢地份工,要時時返來check下,make sure保持住質量,咁先至係做生意㗎嘛!