2019-10-06
1946 浏览
由于而家港铁随时都会关站嘅关系,今朝一早我就来左油麻地平日去开嘅美容中心做facial💕 做完见肚饿,就系同一幢楼拣左间新开张嘅日式放题店同宝宝食lunch❣️新张试业期内,午市放题做紧$98/位😍 超抵呀!点菜种类有:串烧🍢、焗类🍲、炒炉一品料理🥘、面/乌冬类🍜、铁板类、炸物、天妇罗🍤、锅物🍥、刺身、寿司🍣、火炙寿司、手卷/卷物❗️每个种类有二至六个选择不等~自助吧仲有甜品同埋前菜提供❣️另外提提大家⚠️呢度系以手机扫QR code嘅形式落单,系冇落单纸提供的~.我地今日豪少少加左$88 食升级版☺️ 即刻又多左唔少选择😍 以下系升级版食物➡️🔽.珍宝阿根廷赤虾油甘鱼柚子薄切𫠒红鱼北海道帆立贝黄金螺蓝鳍吞拿鱼鲜松叶蟹棒黄金鱼生塔海胆刺身甜虾筒柚子油甘鱼寿司黑松露带子寿司海胆赤虾寿司辣味吞拿鱼脆脆酱烧三文鱼腩寿司蒜蓉芦笋禾牛卷拖罗天虾卷墨汁蜘蛛卷脆脆卷烟三文鱼米纸卷法式香草羊鞍焗黄金大虎虾焗海胆黄金蚝和风烩牛尾日式胡麻柠檬烧三文鱼.除咗以上呢啲菜式,升级版仲可以任饮KIRIN麒麟啤酒🤩 饮得之人,净系饮酒都应该可以饮到回本🤣话说我哋今日都系得两个人黎,食到嘅食物好有限,就介绍下我哋食咗而又特别有印
新张试业期内,午市放题做紧$98/位😍 超抵呀!
每个种类有二至六个选择不等~
自助吧仲有甜品同埋前菜提供❣️
焗黄金大虎虾
焗海胆黄金蚝
和风烩牛尾
日式胡麻柠檬烧三文鱼
除咗以上呢啲菜式,升级版仲可以任饮KIRIN麒麟啤酒🤩
饮得之人,净系饮酒都应该可以饮到回本🤣
KIRIN beer
话说我哋今日都系得两个人黎,食到嘅食物好有限,就介绍下我哋食咗而又特别有印象果啲啦💕
由于加咗$88,所以我哋主攻升级版嘅食物😜
刺身/寿司
除左蓝鳍吞拿鱼有少少根之外,其他刺身都冰凉新鲜,无被冻到结冰🤓 三文鱼肉质有弹性,明显唔系cheap野黎🙈
特别推荐柚子薄切𫠒红鱼,𫠒红鱼配柚子豉油比起配传统Wasabi加豉油口感好好多❣️减低左有啲人(我)唔系太钟意食𠮶种滑潺潺嘅感觉,入口清新爽口💕
唔好俾个名吓亲😝
其实系墨鱼汁饭夹软壳蟹卷黎,
我地嗌咗两件蜘蛛卷就用咗半只软壳蟹咁多😳
虽则话系放题,都真系出手大方🤩
软壳蟹热辣辣♨️新鲜即炸好香口😍 饭卷都好结实,唔会一夹就散晒❣️
海胆刺身甜虾筒
自家创新菜式,卖相几靓🥰
食落两种刺身都够新鲜😋
淡淡嘅芝麻味小甜筒,同甜虾➕海胆呢类黏滑嘅刺身几夹❣️入口感觉无咁黏~
重点系个小甜筒系脆嘅❗️无腍到👍🏻
法式香草羊鞍
放题来讲算系几大件❤️
羊骚味唔重,油脂分布均匀,肉质鲜嫩,肉汁丰富😋
焗黄金大虎虾
大大只新鲜虎虾淋上沙律酱➕芝士入炉焗一焗🤩热辣辣♨️嘅弹性虾肉配埋creamy嘅质感酱汁,入口绝对系一大满足🥰
焗海胆黄金蚝
都系以沙律酱➕芝士做配料再放入焗炉焗~
生蚝鲜味十足❣️一啲霉嘅感觉都冇,亦冇我最唔钟意嘅铁锈味👍🏻
流心玉子蛋卷千层塔
铁板上嘅玉子暖粒粒♨️ 冬天食呢个一流🤤
生熟煎得啱啱😍 熟晒又煎㶶👍🏻
食到香浓蛋味💕配上少少甜甜咸咸嘅酱油,食起来更惹味❣️
辣味吞拿鱼脆脆
再嚟一个创意菜式❗️
泰式脆脆饼底配上新鲜切粒蓝鳍吞拿鱼,自己再加少少豉油➕Wasabi落去,呢个小食非常适合用嚟送啤酒🍻
同小甜筒一样,个饼底无腍到就唔会难食😝
脆脆卷
顶层铺左天妇罗碎沟辣味三文鱼酱汁➕蟹籽❣️入面嘅配料系吞拿鱼➕芝士,口感丰富同时味道讨好😋
甜品方面仲有一个雪糕柜提供Coco Berry系列雪糕🍦
雪糕
我哋今日试咗冲绳海盐同埋港式奶茶味❣️
两只雪糕味道都唔差,真系做到佢应有嘅味道,值得一试❗️
食物普遍都唔错👍🏻
虽然偶尔都会有漏单情况,不过新开张就比次机会佢啦❣️同埋就算漏左单,餐厅员工都好欢迎我地点番😊 服务态度都好好 👍🏻👍🏻
喺呢个艰难时期开餐厅真系好勇,而且overall 食物质素+服务态度都唔错,值得大家多多支持❗️