2020-11-22 975 浏览
隐藏系沥源公屋村的一个地下熟食档,地点可能比较难揾,不过问吓人好容易就会揾到。入到去好似去咗另一个世界咁,店内充满住不同风格的自创艺术品,仲有大量嘅书放系店内,欢迎食客欣赏。座位分隔非常阔落,台与台中间有屏风隔开。午餐逢星期一至六都有供应,面类$30-42有交易,饭类仲抵,$43有即蒸原条鱼,或者各式肉饼,配埋一碗白饭同埋油菜,超值!今次我点咗咸蛋肉饼饭,加$7配冻柠茶少甜少冰。上菜速度好快,前后唔洗5分钟,啱晒系附近赶住开工嘅人。肉饼份量好多,再加埋碗满满白饭,女仔应该食唔晒。肉饼偏肥,猪油香味十足,口感软滑,肉同水份的比例刚刚好,软身得嚟唔会太稀。咸蛋比较淡味,淡淡的咸蛋香配上肉饼捞饭一流!冻柠茶做得好,足料茶味,甜度适中,柠檬亦新鲜清香。一个人食个餐,$50真系抵到烂!值得支持!

冻柠茶做得好,足料茶味,甜度适中,柠檬亦新鲜清香。

一个人食个餐,$50真系抵到烂!值得支持!