2017-12-04 5456 浏览
难得闲日放假, 抓紧机会约埋大同去食lunch buffet先, 大同话逸东有优惠, 一于去试试!!餐厅食物选择都唔少, 冷盘沙律位, 有三文治, 烤蔬菜, 烟三文鱼, 冻切肉等等。刺身同寿司就少啲选择, 大路选择有三文鱼, 八爪鱼等等, 寿司卖相都比较逊式, 所以冇试到。逸东lunch buffet重点之一系有生蚝食, 生蚝补充得几快, 见到好多食客都一碟一碟甘拎, 生蚝系黎自爱尔兰, size唔算大, 比较细, 食落都唔错, 比较爽口鲜甜, 而且一啲都唔腥, 难怪甘多人拎喇!!仲有淡水小龙虾, 小龙虾有膏, 虾肉都爽弹, 生蚝当然要再食喇! 八爪鱼切得比较薄, 所以食落比较嫩!餐厅热盘味道都唔错, 鱼柳用上白汁, 鱼肉都嫩。BBQ猪肋骨酱汁惹味, 如果再入味啲, 会更好! 热盘见到多数以印度为主, 有咖哩牛, 用上牛肋条, 肉都淋, 咖哩香料味道浓郁, 加埋米饭一齐食更正! 仲有杂菜咖哩, 味道唔错, 可以试试。即煮档有生滚粥, 点左牛肉鸡粥, 粥底好绵, 加上劲脆嘅油炸鬼, 几好味!!食完粥, 已经暖左胃喇, 当然要食另一亮点, movenpick雪糕喇, lunch buffe

刺身寿司就少啲选择, 大路选择有三文鱼, 八爪鱼等等, 寿司卖相都比较逊式, 所以冇试到。

, 而且一啲都唔腥, 难怪甘多人拎喇!!

!

! 仲有杂菜咖哩, 味道唔错, 可以试试。

食完粥, 已经暖左胃喇, 当然要食另一亮点, movenpick雪糕喇, lunch buffet都有提供5款口味
, 有皇牌嘅云尼拿, 比利时朱古力, 士多啤梨, 咖啡同乳酪口味!

雪糕车外仲有好多唔同配料酱汁俾你配搭, 有好好味嘅软糖
!

弱鸡嘅我只能食到两球渣, 朱古力好好味, 唔太甜, 有少少苦味, 完全唔会漏
。士多啤梨味偏酸, 啱哂我呀, 好重士多啤梨味, 好好味!!

甜品区都几大, 而且样样好精致同吸引

中间嘅焦糖炖蛋真系必食呀!!! 焦糖面好脆, 而且炖蛋好浓郁同质感幼滑, 真系好好味
!!! 推介!! 餐饮系自助, 喺生蚝区隔离, 有咖啡, 柠檬茶, 柠檬水等等。
店员反应快, 收碟同斟水密密手, 而且有礼貌!
用左openrice 6折优惠券之后, 折左大概每位150, 大同同我都觉得几抵食, lunch buffet有生蚝有雪糕, 如果热盘同刺身更吸引就更好!!!
午餐
用餐优惠