2022-10-05
同男朋友行佐成日街,咁岩见到呢间餐厅,系门口就被墙身装饰吸引到,就入佐去试下,果然无简错!😝店员推介啲生蚝好靓,所以我地就叫佐黎试下,系美国黄宝石No.2 生蚝 $48/只🦪,果然无介绍错!生蚝size好适中,又肥美,入口有微微海水味,唔会太咸,好易入口!😋之后就叫佐一个香煎太平洋半熟黄鲸吞拿鱼腩牛油果沙律 $148,铺满半熟吞拿鱼腩,打卡一流📸鲜红色既吞拿鱼腩入口即化,配埋爽口既蔬菜同软林林既牛油果一齐食口感好好,加埋热情果油醋汁酸酸甜甜做开胃菜就岩晒!🥗主食我地就简佐两款,一个系法式宝云酥焗美国羊扒配烤菜,甜薯蓉 $328,一个系烤8安士特级美国牛柳仔配法国香煎鹅肝 $388。羊扒有3件,焗得岩岩好,唔会太老,好嫩好好食😙牛柳就真系好厚,但都系岩岩熟,牛柳配埋鹅肝一齐食口感好丰富,唔会heavy,好好味!