2023-02-10
終於食到堂食啦🙈小店位置有限,最多可以坐到10個,所以要預時間等下。一坐低,煮理人會先介紹下個menu , 好有心機整,仲要耐唔耐轉下個menu 😎有三個係本menu 上面,包括天,地,海。通常會有兩個係menu 之外嘅期間限定🫢今次叫左個海,係龍蝦蝦湯🤤好正,因為煮理人高度推薦杯咖啡配個鮮味嘅湯底,咁我地就叫左一個set ,包一杯咖啡同布甸!先講下 杯啡,好耐冇飲過咁香同回甘嘅咖啡,係fruity 嘅味道。上左個烏冬,佢suggest 我地飲完啖湯再飲啡,出乎意料咁將咖啡味昇華!!!!!值得一試🤓至於個烏冬,冇overcook , 有口感,配菜有心思,有兩種不同部位同煮法的豚肉,我個人喜歡深色d 個舊 ,肉味濃d ! 不過食到味就開始覺得濃到有d 漏🙈去到甜品,個質地有別於其他布甸,小小梳乎厘嘅感覺😂配個唔會太甜嘅焦糖source 🤤好正好滿足。