2023-04-14 178 浏览
位于太子嘅螺蛳粉店,小店不大,大约只有十几个座位,但食物又几好食!今次我叫咗炸蛋豆干螺蛳粉。汤底味道系这家店最大的亮点之一,汤底微辣,由于用咗鲜螺,汤底味道浓郁。喺底捞一下,都真系有螺!而且仲可以吃。个汤味道鲜香,非常好饮😋🥚炸蛋都系铺头嘅招牌菜,香脆可口。店员有个小建议:等炸蛋同豆干浸喺汤度浸到软身先食。呢种食法好特别,因为只系食炸物嘅话,味道一定变得好油,但炸物吸收汤后再食,就会更加好味喇🤩除咗汤底,这间螺蛳粉店仲提供其他小食,如手撕鸡、肥肠、猪手、鸭脚等。今次我叫咗盐焗手撕鸡,鸡肉软韧适中,非常开胃,用来拌螺蛳粉就正正~店员服务态度好好,而且会主动问顾客口味、意见,甚至可以按照客人嘅要求加辣、加酸等。整体嚟讲,呢间小店嘅食物份量多、味道好、价钱合理,位置都近地铁站出口,超方便!不失为一个唔错嘅用餐选择👍🏻
炸蛋
盐焗手撕鸡