2020-12-05 173 浏览
今日去咗西环,行过呢一间LG Taproom,最令我注意到嘅,其实喺门外dog friendly嘅位置,今日就无带埋我只小狗一齐嚟,但我都决定先试下呢间餐厅嘅食物质素,如果好食嘅话下次就可以带埋狗仔一齐嚟食啦。平日12点至五点有lunch Menu,免收+1服务费,而2:30后更加有Tea Menu,都几抵食。Lunch set已经包左沙律一份,沙律份量虽然唔算好多但系当中包含几款新鲜嘅蔬菜,再加上黑醋汁,味道唔错。餐汤系肉骨茶,非常足料,饮完全身都暖晒。砵酒烩牛尾伴长通粉牛尾煮得够淋够入味,味道偏重偏浓,配上长通粉一齐食就啱啱好。而lunch来讲份量都非常之够,食完都够饱。马来咖喱椰香牛肉饭咖喱同饭分开上,咖喱唔会浸林晒啲饭。呢度嘅马来咖喱非常之香辣,钟意食辣刺激感觉嘅朋友就啱晒,椰香稍稍中和左辣嘅味道,而且令到咖喱嘅质感更加顺滑。

餐汤系肉骨茶,非常足料,饮完全身都暖晒。

砵酒烩牛尾伴长通粉

马来咖喱椰香牛肉饭