晚上六点系深井行完山肚饿又唔想食烧鹅. 在深井村游左一阵,就拣左呢间, 贪佢够旧。6:15pm: 餐厅不大, 唔够三十个位, 侍应哥哥安排我地两人坐左一张四人台, 时值六时十五分左右6:25pm 要了一份带子牛柳及一份烧羊鞍, 本想叫个蟹酥盒, 点知佢话蟹肉卖晒。6:40pm 来了汤及蒜容包, 蒜容包都几香脆, 罗宋汤很多料, 但稍嫌唔够浓味6:50pm 坐满座, 有人来都唔会派飞或安排搭台7:15pm 上头盘焗田螺及焗青口。有趣是青口用田螺盘上, 田螺用普通碟上。田螺无乜味, 但青口很鲜美肥美7:50PM 上主菜, 传统港式扒房的内容, 但上碟很精致, 很有心机的摆放。带子分量不多, 牛柳真的刚好约七成, 美味; 薯菜的薯仔系刚煎好的, 层皮很脆, 其余红萝白仔西兰花正常羊鞍方面都煮很刚好, 好味, 佢用了较好的薄荷酱, 配埋高文的芥茉很好8:10PM 甜品及餐饮, 正常普通. 但见人食焗苹果酥, 好似好好味咁8:20PM 埋单走人成间舖咁多台客都系等咁耐无分彼此, 亦因为咁无乜人会催单.....看了别人的食评, 这叫慢食, 是法菜特色, 果然无错。食品质素好, 有心思, 侍应服务也

6:50pm 坐满座, 有人来都唔会派飞或安排搭台

8:20PM 埋单走人

看了别人的食评, 这叫慢食, 是法菜特色, 果然无错。

食品质素好, 有心思, 侍应服务也很好 但真系要有充足时间才好来

2013-04-14