2013-04-15
晚上六點係深井行完山肚餓又唔想食燒鵝. 在深井村游左一陣,就揀左呢間, 貪佢夠舊。6:15pm: 餐廳不大, 唔夠三十個位, 侍應哥哥安排我地兩人坐左一張四人檯, 時值六時十五分左右6:25pm 要了一份帶子牛柳及一份燒羊鞍, 本想叫個蟹酥盒, 點知佢話蟹肉賣晒。6:40pm 來了湯及蒜容包, 蒜容包都幾香脆, 羅宋湯很多料, 但稍嫌唔夠濃味6:50pm 坐滿座, 有人來都唔會派飛或安排搭檯7:15pm 上頭盤焗田螺及焗青口。有趣是青口用田螺盤上, 田螺用普通碟上。田螺無乜味, 但青口很鮮美肥美7:50PM 上主菜, 傳統港式扒房的內容, 但上碟很精緻, 很有心機的擺放。帶子分量不多, 牛柳真的剛好約七成, 美味; 薯菜的薯仔係剛煎好的, 層皮很脆, 其餘紅蘿白仔西蘭花正常羊鞍方面都煮很剛好, 好味, 佢用了較好的薄荷醬, 配埋高文的芥茉很好8:10PM 甜品及餐飲, 正常普通. 但見人食焗蘋果酥, 好似好好味咁8:20PM 埋單走人成間舖咁多檯客都係等咁耐無分彼此, 亦因為咁無乜人會催單.....看了別人的食評, 這叫慢食, 是法菜特色, 果然無錯。食品質素好, 有心思, 侍應服務也
6:50pm 坐滿座, 有人來都唔會派飛或安排搭檯
8:20PM 埋單走人
看了別人的食評, 這叫慢食, 是法菜特色, 果然無錯。
食品質素好, 有心思, 侍應服務也很好 但真係要有充足時間才好來