2019-06-22
周末晚上 8 点去到 , 好多人等紧 , 2 个人等左 20 分钟就有位喇 铺头装修睇得出系有花心思 , 入面有好多怀旧布置 , 播住 d 旧歌如罗文 , 张国荣 等等有一排 bar 台 (~ 6 座位) , 另外有 4 张枱 , 每张枱大概坐 5 个人餐牌 :食店唔会为客人提供水如果想饮水 , 就要比钱买飞_矿泉水或者其他饮品 🙃每张枱都有辣菜甫同金牌麻辣汁落单时 , 金牌麻辣汁有好多种辣度可以拣 但如果你惊佢设定 ge 辣度未必岩自己 , 可以叫美颜清汤 , 跟住自己加麻辣汁 😏😏鲜沙姜猪手 ($28)呢个系小食 , 大概有 5 - 6 旧 上次车仔面配𩠌拣呢款猪手有大概 2 旧觉得几好食 , 所以就 encore 🤤猪手表面焦焦地 , d 肉好腍好入味 !! 酱烧猪颈肉 + 流心蛋 + 鲜制油面 + 美颜清汤 ($30)首先想讲佢个鲜制油面 , 食得出系新鲜货 , 面质口感岩岩好 , 大家要试下呀 !每碗面都系有葱同一片生菜汤底正正常常 , 食完有少少口渴猪颈肉有 4 块 , 烧得几香 , 肉质有少少实流心蛋有流心效果 , 但质地偏固体外层卤水好够味 , 但同时又可以食到流心蛋黄
播住 d 旧歌如罗文 , 张国荣 等等
餐牌 :
如果想饮水 , 就要比钱买飞_矿泉水或者其他饮品 🙃
每张枱都有辣菜甫同金牌麻辣汁
落单时 , 金牌麻辣汁有好多种辣度可以拣
但如果你惊佢设定 ge 辣度未必岩自己 ,
可以叫美颜清汤 , 跟住自己加麻辣汁 😏😏
呢个系小食 , 大概有 5 - 6 旧
上次车仔面配𩠌拣呢款猪手有大概 2 旧
觉得几好食 , 所以就 encore 🤤
猪手表面焦焦地 , d 肉好腍好入味 !!
每碗面都系有葱同一片生菜
汤底正正常常 , 食完有少少口渴
猪颈肉有 4 块 , 烧得几香 , 肉质有少少实
外层卤水好够味 , 但同时又可以食到流心蛋黄 ge 蛋香 ~
猪大肠好腍
炸鱼皮 好新鲜 , 好脆 , 有鱼皮味 !
面 , 小食 , 配𩠌都好好味 , 又多选择 , 价钱亦都合理
食到好饱 ~ 埋单都系 $88 ! 😝😝😝