2022-09-14
今日收工同同事嚟旺角食饭,误打误撞嚟咗呢间系女人街嘅串烧店。餐牌选择都几丰富,各种各样嘅串烧都有,我哋两个人总共嗌咗18串。首先系芝士豆腐、墨鱼丸、台湾肠同翠玉瓜。值得一赞嘅系每一样都大大嚿,唔似得有啲串烧店细细粒,好钟意芝士豆腐,烟烟韧韧,仲有台湾肠超大条,烧得啱啱好,外脆内多汁,好好味。之后就到鸡胸软骨、牛柳、盐烧牛舌、烧鸡全翼同埋鸡中翼,全部都非常之入味,仲有香草同埋孜然香,微辣好开胃!又唔会太咸。牛舌烧得刚刚好,一啲都唔韧口感好爽,而鸡翼同样都系多汁嫩滑!跟住就到金菇肥牛卷、西班牙黑毛猪肋串、烧白鳝、鱿鱼须、鸡肾,全部都好出色!肉类一啲都唔干!白鳝同埋鱿鱼须个人觉得系必食,相比起出面有种独特嘅味道。 总括嚟讲,呢度嘅串烧质素真系唔错,而且价钱亦唔算贵,相比起尖沙咀铜锣湾甚至旺角其他串烧店抵食好多,下次会再嚟
误打误撞嚟咗呢间系女人街嘅串烧店。
首先系芝士豆腐、墨鱼丸、台湾肠同翠玉瓜。