前一排喺湾仔 意外发现呢间手工意大利雪糕店~ 见到门口贴左唔少报导 话老板专程去左意大利拜师学艺 而且所有gelato都系用新鲜食材每天鲜制~ 咁有诚意 梗系要支持一下啦!😚_Double scoop $65 🍦开心果雪糕打正旗号用原粒伊朗开心果 炒香再制造 仲要讲明系升级版 (要额外再加钱架!) 味道果然冇失望!个人就觉得唔系食过最香既开心果雪糕 但真系超级超级超级浓郁 完全食得出系真材实料‼️‼️ 而且一啲都唔会觉得甜 反而仲带点咸香!一定可以满足一班开心果控!😻呢度仲有平时唔多见既豆腐雪糕~ 都非常之唔错!豆腐味好香浓😚至于口感呢 雪糕系造得既绵密滑身的😚 不过就缺少左gelato𠮶种好黏 好烟韧既texture... 呢部份会有少少失望👉🏼👈🏼_呢度既雪糕定价不菲 但胜在好足料 同埋睇得出老板真系好有heart☺️ 店员仲超级nice 见小编们攞唔定注意叫咩味 就主动俾我地差唔多试均所有口味😆😆😆 希望texture上会有进步啦~~ 有机会一定会再翻黎试埋其他口味的😚
_
Double scoop $65 🍦