2018-12-04
今晚本人妻又同小鲜肉老公去左一间成日搭车经过、睇落好特别嘅餐厅 一人叫左一个set dinner 首先登场嘅就系两公婆都中意嘅烟三文鱼沙律沙律菜非常新鲜~作为头盘开胃一流粟米茸忌廉汤 忌廉汤细滑棉密!带有浓浓的的粟米香😘😘😘熊本西冷(霜降)我地就叫左7成熟,入口即溶同多汁,肉质鲜嫩、口感丰富,呢个扒最大卖点就系佢嘅脂肪含量好低,非常适合本人妻呢d健康人士食(小鲜肉老公唔该要多件呀😂)蜜汁黑椒烤猪手 猪手大大只,又唔会好似德国咸猪手咁咸,非常适合华人口味,有一样野系本人妻特别想赞嘅唔系呢两个餐嘅主角(西冷扒、烤猪手,当然两样都系好好食喇)系佢地嘅配菜,本人妻都食过好多唔同餐厅嘅配菜,冇一间及得上呢间,除左好少食到嘅酸椰菜之外,最惊喜就系呢度嘅薯角、薯条,好多时食到个餐最后果时薯条都会冻晒,但呢度嘅都仲系好热,要知道薯条一定系热食最好食,同埋呢度嘅薯条都比一d专门食薯条嘅餐厅好食好多,所以本人妻觉得佢地可以谂谂向呢个方向发展Tiramisu 一定要讲嘅就系呢度嘅甜品,餐厅名都讲明佢地一定非常重视甜品,除左一黎到嘅外型好靓、好有心机衬碟,最重要系个饼底唔松散,非常好味👍
一人叫左一个set dinner
首先登场嘅就系两公婆都中意嘅烟三文鱼沙律