2022-12-07 919 浏览
每次经过呢到都见到劲劲劲多人排队,一直都好想试!今次天气够冻,我同友人都决定排埋一份😂 我地呢晚一行4人,接近6:30拎位,等左接近2小时先有枱。煲仔饭我地叫左3个,包括腊肠排骨,自选4𩠌,虾膏肉片,𩠌其实个人觉得味道冇咩特别,肉质都好滑,不过可以自选食咩𩠌都几有特色至于个饭真系好好食!上枱果阵自己加豉油同猪油焗,已经听到个煲发岀劲吸引既“咋咋”声!一打开盖真系香气扑鼻,米饭口感粒粒分明,加上香脆既饭焦,味道同层次一流! 加埋豉油同猪油食,香气浓郁(猪油原来咁好食,真系齿颊留香!)会令人忍唔住食好多碗饭!有饭焦同猪油既煲仔饭真系无得输烧物叫左招牌烧通菜同烧原条茄子,烧通菜比较特别,我好似从未食过。佢有大量蒜蓉同炸蒜同马拉盏铺面,入口啖啖浓烈既蒜味,通菜口感十分爽脆,但食落又好多汁好惹味!。豉油王鹅肠小炒类叫左呢个,鹅肠口感超爽脆弹牙,豉油香味重,加上有大量洋葱炒,平衡番个咸味,整体好香好食!。凉拌皮蛋个汁微辣,有大量芫茜同芝麻铺面,令到整体香气更有层次,超适合拌饭总结:有饭焦同猪油既好味煲仔饭真系好少见,难怪成日大排长龙,有机会会再黎食不过店舖内枱同枱间隔颇挤逼…

。煲仔饭

。豉油王鹅肠

。凉拌皮蛋

不过店舖内枱同枱间隔颇挤逼…