2021-03-10 1182 浏览
深宵时分当然想食返啲心烧嘅嘢食啦,B仔都唔例外入到心烧食堂,见到墙上面两部单车,难免会谂起”难离难舍,想抱紧些”🚴‍♂️🚴🏻‍♀️一开始头盘,我就叫咗个日式蟹籽沙律。蔬菜新鲜爽口,配搭住多到好似一座山嘅蟹籽,呢啲就系幸福满泻嘅感觉再黎两道刺身,帆立贝同甜虾。帆立贝夹住一块薄薄嘅青瓜,令我有清新嘅感觉。甜虾嘅size又大只,肉质鲜嫩 再加上少少芥辣豉油酱汁,完全带出刺身既鲜甜味🤤🤤等咗一阵吉列炸蚝都上场 面包糠炸到酥脆干身,冇油腻感觉。同时证明佢哋处理蚝心嘅时候,都会抹干表面水份👍🏼👍🏼 咬落去,蚝心多汁鲜甜,而且都有蚝既味道。都系几唔错既菜色🥰最后仲叫咗一个李小龙卷。我觉得个菜式名都几特别同埋吸引到目光,所以就决定试一试 我上网睇返,原来系因为其中一位厨师希望藉住呢一道菜,向李小龙先生致敬而命名。当中有炸蟹钳,我相信系象征李小龙先生腿法了得,干脆利落💪🏼 仲有蟹柳,鱼子酱,蟹籽等等嘅材料,味道极佳。 而且呢道菜色都只系$68,极力推介!😍😍
深宵时分当然想食返啲心烧嘅嘢食啦,B仔都唔例外

日式蟹籽沙律

再加上少少芥辣豉油酱汁,完全带出刺身既鲜甜味🤤🤤
帆立贝,甜虾

等咗一阵吉列炸蚝都上场