一杯屋地点好易揾,大厦就系sogo隔离,行完街可以好方便就揾到好野食😋。7点左右里面已经人头涌涌,见到d比6-8人坐既卡位,亦有bar台位可以选择。食物选择繁多,有刺身,烧物,炸物,沙律,主食,甜品同各烦酒精或非酒精饮品。😋刺身:五点刺身(雕鱼、油甘鱼、三文鱼腩、海胆、赤虾)全刺身都好新鲜,味道好鲜甜,上菜时个温度岩岩好,唔会好似岩岩系雪柜拎出来咁。🥢三文鱼腩,油脂丰富,入口即溶;🥢雕鱼本身质地较实正,所以切得比油甘鱼簿,两种鱼味道都好鲜好甜;🥢海胆系铺系青瓜上面,海胆鲜甜creamy,青瓜爽脆,加多一层口感;🥢大大只赤虾啖啖肉,肉质实正嫩滑,完全无唔新鲜个种散开既感觉。😋烧物:🥢极上牛舌牛舌切到岩岩好一啖食得晒,烧到5成熟岩岩好,唔会觉得韧。配埋自家制酱汁(内有黑椒、葱粒),减少烧出来油腻感,带出浓郁既牛味👍🏻。😋小食:🥢鸡软骨 粒粒都炸到脆卡卡,洒左椒盐同七味粉,配埋少少既柠檬汁,唔怕油腻,好香口。另外抵赞既系店员既服务,有礼貌,而且好有耐性去满足客人需求👍🏻👍🏻。

😋刺身:五点刺身(雕鱼、油甘鱼、三文鱼腩、海胆、赤虾)

🥢三文鱼腩,油脂丰富,入口即溶;

😋烧物:🥢极上牛舌

😋小食:🥢鸡软骨