2017-10-10
今年生日,同朋友黎呢到打边炉~地方宽敞~坐得好舒服唔洗逼住~坐底无耐,店员就拎咗调味料俾我地拣,唔洗行出去~仲有六款~对我黎讲,最唔少得既当然系葱、干蒜同辣椒,有谂过试唔试中间𠮶样野,但唔知咩黎我又无问,都系放弃咗lu~任食火锅选择都唔少~我最爱既牛当然唔少得啦~其中一个真系好少喺出面见到,就系麻辣牛肉~我同我朋友第一round就叫晒两款牛~仲有响铃、鱼皮饺等等,安格斯肥牛片雪花分布得都算平均~牛味都好出~麻辣牛肉个超正~麻辣味当然有啦~食下食下我谂起以前细个成日食既零食~一包包系超市买到既牛肉干~~个味劲似~唔好以为佢好韧呀~~一啲都唔觉~鱼皮饺其实我一向都麻麻地钟意食~觉得多数都太咸~但我估如果下次我再黎呢间,鱼皮饺会系我必选食物之一~佢皮薄,一咬落去爆汁~唔会好似出面𠮶啲咁咸~而家谂返都想再食~土鱿鱼,渌咗几耐都好爽口~花雕鸡件,鸡劲滑~~唔知系咪我地放咗好多落去,个锅都有少少酒香味~啲粟米好甜~~佢个菇菌拼盘都有好几款菇~~墨鱼滑好弹牙~~呢到唔算太嘈~我同我friend边食边吹水~~超正~~
啲粟米好甜~~佢个菇菌拼盘都有好几款菇~~墨鱼滑好弹牙~~
呢到唔算太嘈~我同我friend边食边吹水~~超正~~