2018-11-09
之前已经同朋友来过Mela,今次契妹生日特意带她来试下这一间西班牙餐厅,餐厅位于观塘巧明街,装修采用开放式设计。 我们点了西班牙式烤焗乳猪配黑松露汁,苹果酱$258, 意式蕃茄芝士焗黑毛猪肉丸$68,烩鸭肉西班牙洋葱鸭肝酱手制阔面$165,巴马火腿紫苏番茄酱pizza$138, 焗云呢拿梳乎厘配焦糖汁$68。西班牙式烤焗乳猪配黑松露汁,苹果酱 ~ 乳猪好好味, 同我以前响西班牙食过嘅味道是一样的,外皮好脆,肉质嫩滑,配埋特制的黑松露汁和苹果酱食用,美味可口!意式蕃茄芝士焗黑毛猪肉丸 ~ 虽然只是简简单单的一个焗肉丸,但都可以做到芝士味丰富, 肉丸啖啖肉。烩鸭肉西班牙洋葱鸭肝酱手制阔面 ~ 手制阔面软硬适中,份量和材料都控制得好好。巴马火腿紫苏番茄酱pizza ~ 食pizza除咗配料之外其实饼底都好讲究,呢一个pizza就做到热辣辣外脆皮软的感觉。焗云呢拿梳乎厘配焦糖汁 ~ 餐厅真系好有心思,其实我冇预先订定的,但我跟店员讲可唔可以帮我写生日快乐的字句,他们立即答应,仲要画得咁靓,真系多谢晒!整体来说我好喜欢这间西班牙餐厅,因为我经常都会到牛头角或者观塘这两个地方,所以一谂起想食西班牙
西班牙式烤焗乳猪配黑松露汁,苹果酱
意式蕃茄芝士焗黑毛猪肉丸
烩鸭肉西班牙洋葱鸭肝酱手制阔面
巴马火腿紫苏番茄酱pizza
焗云呢拿梳乎厘配焦糖汁
整体来说我好喜欢这间西班牙餐厅,因为我经常都会到牛头角或者观塘这两个地方,所以一谂起想食西班牙嘢嘅时候就会到这里来, 如果钟意食西班牙菜嘅朋友可以来试下。