2012-06-27
今日和新同事迎新, 所以去左竹园饮茶..差唔多每次有新同事都黎呢度饮茶..最近已经黎左三次!这里到LUNCH时间都不太爆迫, 所以完全唔使打去订位!虽然系咁, 但其实食物和服务是绝对没问题的!每围都送一渣: 橙汁/酸梅汤/蔗汁等等, 饮完可以再拎 今次叫了「春风得意肠」,其实是肠粉皮包住炸好的春卷再淋上豉油,外滑内脆, 很好味!「乡下佬炒饭」以鸡肉,葱, 虾仁, 蛋白等一起炒, 很有镬气, 炒饭粒粒分明, 不错!另外亦叫了咸水角, 流沙包等一般的饮茶点心,不过流沙包感觉太流沙~饭气亦送是日糖水呢, 每天有两款, 我便试过芝麻糊/合桃露/香芋西米露/红豆沙等等整体黎说,味道是满意的, 服务也不错呢~特别是扎著头发很高的男人(疑似是老板)不过价钱都唔平要接近$300/3个人,
差唔多每次有新同事都黎呢度饮茶..最近已经黎左三次! 这里到LUNCH时间都不太爆迫, 所以完全唔使打去订位!
虽然系咁, 但其实食物和服务是绝对没问题的!
外滑内脆, 很好味! 「乡下佬炒饭」以鸡肉,葱, 虾仁, 蛋白等一起炒, 很有镬气, 炒饭粒粒分明, 不错! 另外亦叫了咸水角, 流沙包等一般的饮茶点心,不过流沙包感觉太流沙~
不过价钱都唔平要接近$300/3个人,
题外话/补充资料:
由于我地12点半先黎饮茶, 如果唔系在12点9前卖单可以平一大截!