2017-10-19 365 浏览
好耐都无黎东大街食野,今晚黎到试下新餐厅先~行左大半条街,呢间最多人等位。等左十五分钟左右就可以入座。餐间环境简单有格调,但面积不大,所以二人的多数要搭枱。负责带我们入座的员工很有礼貌食物有星马咖哩、笼仔饭、海南鸡及西式意粉薄饼,选拣也不小。鸡都有得拣,我拣左龙岗鸡,下次要试埋另一款先知分别。饭可拣油饭或白饭,我拣左油饭,食落比我之前在第二间食既感觉无咁油,其实就咁食个饭都好好味,唔洗夹𩠌我钟意食海南鸡因为无骨又啖啖肉~有鸡味,嫩滑唔点酱都好食,三个酱分别系辣、酸和甜,各有特色。仲有个好清既汤,有朵雪耳~爽口有益。此辣肉肠薄饼,咬一啖慢慢咀嚼,浓浓既芝士味慢慢走出来,超回味。配上薄脆饼底,令成件事唔会觉得heavy,辣肉肠完全被芝士抢晒镜~新鲜热辣,色泽不一,有啲浓左小小,入面系cream cheese, 虽然叫一口芝士,但千其唔好成粒放入口,因为好热架~~

食物有星马咖哩、笼仔饭、海南鸡及西式意粉薄饼,选拣也不小。
龙岗鸡海南鸡饭餐

我钟意食海南鸡因为无骨又啖啖肉~有鸡味,嫩滑
唔点酱都好食,三个酱分别系辣、酸和甜,各有特色。
海南鸡饭-汤
仲有个好清既汤,有朵雪耳~爽口有益。

辣肉肠薄饼

一口炸芝士