2023-06-19
约亲班朋友去九龙城食饭, 一定系食泰国菜, 每次我地都会揾啲唔同既泰菜餐厅, 今次我地上网订左位去依间食可能平日关系, 餐厅啲枱唔算好爆, 环境都几光猛, 坐低一阵店员就比QR CODE我地用电话落单, 好方便先黎饮品西瓜沙冰(走甜)同珍多冰(少甜), 饮品甜度可以自己选择, 平时有啲菜馆会冲得太甜, 但依度唔洗怕冲得太甜饮唔落, 几好泰皇咖喱法包软壳蟹上枱净睇卖相好震撼, 劲大碟, 成个法包装住满满既黄咖喱, 咖喱入面有洋葱同青椒等配料, 更加增添个咖喱香, 最正系个咖喱有落蛋花一齐煮, 食落甜度啱啱好, 浓郁得黎又带微辣, 法包口感烟刃, 算容易咬, 软壳蟹炸得脆可口, 点一下咖喱再食更加惹味风味烧猪颈肉食泰国野点少得猪颈肉, 烧得好惹味, 外皮带点焦烧香味, 咀嚼𠮶阵够软熟, 点埋个辣鱼露汁食好好味猪肉碎生菜包肉碎较细粒同散少少, 入口唔会太干身, 但炒得几香同愈食愈辣, 包生菜食好正!秘制卤水猪手煲本身我都好钟意食泰式猪手饭, 所以我每次食泰菜都会叫, 食完完全无失望, 猪手皮同肉炆到分离哂, 炆得非常之软同超入味, 味道啱啱好, 个底仲有卤水汁, 份量仲要都几多, 送饭真心一
泰皇咖喱法包软壳蟹
风味烧猪颈肉
猪肉碎生菜包
秘制卤水猪手煲
本身我都好钟意食泰式猪手饭, 所以我每次食泰菜都会叫, 食完完全无失望, 猪手皮同肉炆到分离哂, 炆得非常之软同超入味, 味道啱啱好, 个底仲有卤水汁, 份量仲要都几多, 送饭真心一流!