2017-06-21
今日约了朋友去旺角行街,熟悉旺角的她带左我去一间叫DOUX既Cafe tea一tea。朋友称DOUX佢返工lunch time食过好唔错。一上到去,感觉DOUX装潢设计很modern时尚,且带点复古味,大玻璃望街景,闹市中却可享受点平静。我自己个人很喜欢那个环境。我地大约3点上到去,人不多,很relax。场地其实颇大,搞party个人认为都很不错。由于我同友人并不饿,只系想休息倾下计,所以我地只系点了两个甜品。honey comb ($98)ruby peach ($88)如果肚饿既话都可以点其他比较饱肚既选择。甜品一上枱,我同友即刻相机食先!因为卖相实在太靓!我呢个honey comb中间个部分系蜜糖柠檬芝士mousse,旁边貌似蜜糖出烟既𣲙味道似柠檬茶,酸酸甜甜,好有趣。小蜜蜂则系朱古力。又得意好好食朋友点既ruby peach卖相好优雅,一切开里面是流心果jam。外面则是海棉蛋糕,口感入口即溶,带女朋友嚟食一定中意!
朋友称DOUX佢返工lunch time食过好唔错。
我地大约3点上到去,人不多,很relax。
场地其实颇大,搞party个人认为都很不错。
由于我同友人并不饿,只系想休息倾下计,所以我地只系点了两个 甜品。
honey comb ($98)
ruby peach ($88)
如果肚饿既话都可以点其他比较饱肚既选择。
甜品一上枱,我同友即刻相机食先!因为卖相实在太靓!
小蜜蜂则系朱古力。又得意好好食